Duurzaamheid

Bij CHARM denken we ook aan onze planeet. We beseffen dat we de aarde slechts te leen hebben van onze kinderen.

Daarom zijn we er trots op te kunnen zeggen dat we een energiezuinige winkel hebben weten te creëren, zonder concessies te doen aan het winkelgenot. We durven zelfs te stellen dat we de eerste winkel in Nederland zijn, die er zó goed over na heeft gedacht. Het hele proces hebben we samen met E&E Projectmanagement uit Den Haag opgepakt en uitgewerkt.

Warmte en koelte
Koelen doen we heel beperkt. Eigenlijk alleen achterin onze winkel, waar we een schuin dak op het zuiden hebben. Dit is geïsoleerd met beplanting, waardoor het er alleen op de warmste dagen van het jaar te warm wordt.
Verwarmen doen we door middel van vloerverwarming om te zorgen voor heerlijke warmte én een lager energieverbruik. Dikke ruiten zorgen voor een besparing van energieverlies van 25%.
En we gaan in tegen een oude retailwet: bij CHARM houden we de voordeur alleen open tijdens warme dagen.

Licht
De verlichting is een belangrijk onderdeel van onze winkel. Het zorgt voor een prettige sfeer en laat je onze producten kleurecht zien. We hebben de combinatie gemaakt tussen energiezuinige lampen van Philips, de Elite lichtbronnen en armaturen die deels uit het plafond komen. Zo verbruiken we minder energie en voorkomen we dat we de warmte van onze verlichting moeten koelen met een airco.

Afval
Met onze leveranciers maken we afspraken om de hoeveelheid verpakkingen van de collectie zoveel mogelijk te beperken.

Deel online!